gedelegeerd bestuurder


gedelegeerd bestuurder 1.0

directeur van een vennootschap of naamloze vennootschap (nv); afgevaardigd bestuurder

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een gedelegeerd bestuurder…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Daar schuift de Vlaamse Mediaholding (VMH) Van Thillo naar voor als gedelegeerd bestuurder.

      De Standaard,

      Pierre Soubry, de zoon van de stichter en huidig gedelegeerd bestuurder van de firma, was er in het prille begin nog niet bij, maar heeft de informatie over het ontstaan van het bedrijf wel uit eerste hand.

      De Standaard,

      Voor het feit dat de nieuwe gedelegeerd bestuurder de pers niet meer te woord wilde staan, vroeg De Carvalho begrip. "Vandaag is voor mij de eerste openbare Heinekenbijeenkomst sinds het overlijden van mijn vader."

      http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20020426/teksten/fin.heineken.carvalho.vuursteen.html,

      De nieuwe structuurplanning in Vlaanderen zit wat de procedure betreft dus nog niet in de laatste rechte lijn. Die is er ook nog niet inzake de beoogde mentaliteitswijziging, als men op een studiedag een gedelegeerde bestuurder van een polderrijke intercommunale hoort schimpen op de "heilige koe van de open ruimte".

      De Standaard,

      Enkele weken geleden nog toonde hij zich in een gesprek optimistisch over de mogelijkheid dat hij als 'gedelegeerd bestuurder' zou aanblijven en in die functie Belgacom internationaal de weg zou mogen wijzen, richting een Angelsaksische partner als British Belgacom en eventueel een lokale Amerikaanse telefoonmaatschappij.

      NRC,

      De geraadpleegde naslagwerken vermelden bij afgevaardigd beheerder het algemeen Nederlandse equivalent gedelegeerd bestuurder. Het Woordenboek correct taalgebruik (1994) is het enige naslagwerk dat beide uitdrukkingen op gelijke hoogte stelt: afgevaardigd beheerder is volgens dit adviesboek een officiële benaming in België, gedelegeerd bestuurder in Nederland.

      http://taalunieversum.org/taal/advies/vraag/30/,